CDR la Safor

ECONOMIA CIRCULAR

La promoció de la investigació i el desenvolupament de propostes per a un desenvolupament respectuós amb l’entorn que fa possible una vida digna en aquest territori són d’especial interès per a reactivar el sector primari a la comarca i assolir així un desenvolupament sostenible i adaptat al nou paradigma climàtic global.

ARTICLES I INFORMES


2022

— Anàlisi del potencial de la ramaderia extensiva com a eina de prevenció d’incendis forestals en la comarca de la Safor

El nou paradigma agro-forestal derivat dels processos socioeconòmics actuals té com a resultat una nova dimensió del règim d’incendis forestals amb una tendència cap a grans incendis forestals cada vegada més devastadors sobre els que els mitjans d’extinció tenen una finestra d’actuació molt reduïda. Aquesta situació posa de manifest que l’estructura territorial és fonamental per a que aquesta finestra d’actuació siga més ampla. En aquest sentit…


2024

—  Investigació de la capacitat radicular en espècies vegetals locals per al seu ús en arquitectura vegetal


La figuera (Ficus carica L.) pertany a la família Moraceae, amb aproximadament 1250 espècies, en la seua majoria tropicals i moltes de les quals amb gran importància econòmica, sobretot agronòmica (…). Presenta un creixement molt ràpid, com és habitual en el gènere Ficus, i a més té una elevada capacitat d’inosculació que li permet, a més de facilitar la tècnica de l’empelt per a la reproducció vegetativa de varietats amb interès agronòmic, poder unir les rames entre sí a través de la fusió del teixit vegetal present en el càmbium. Aquestes característiques la fan una espècie interessant per al seu ús en arquitectura vegetal adaptada al clima mediterrani.