El Centre de Desenvolupament Rural la Safor inicia un procés de transformació digital liderat per Coceder

El programa estatal “Transformación Digital para el desarrollo integral en el medio rural”, liderat per COCEDER i executat a tot l’estat pels 22 CDR associats, suposa un canvi holístic en la cultura organitzativa i dotarà al CDR la Safor, d’eines i competències digitals per a aconseguir un major rendiment en la gestió i la comunicació d’aquesta entitat. 

Des del mes de juny passat, el CDR la Safor ha posat en marxa el programa de transformació digital promogut per COCEDER, vinculat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Secretaria d’Estat de Drets Socials del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i finançat per la Unió Europea amb fons de NextgenerationEU, pel qual es regula la concessió directa de subvencions a entitats del Tercer Sector per a projectes d’innovació i investigació orientats a la modernització dels serveis socials i dels models d’atenció i cura a persones majors, a la infància i a persones sense llar, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquest programa contempla cinc línies d’acció que s’engloben en un objectiu comú: millorar la intervenció social de les persones del medi rural, especialment de les més vulnerables.

La memòria estableix que “ara és el moment d’iniciar processos per a definir de manera conjunta una estratègia digital eficaç que impacte de manera positiva en les persones amb les quals es treballa el dia a dia, en la base social, en les persones treballadores i voluntàries” (…) “Aquesta Transformació Digital no és només tecnològica, suposa un replantejament holístic del CDR la Safor, de la seua cultura, comunicació, organització, manera de treballar. En definitiva, integrar processos digitalitzats que s’adapten a aquesta era digital, però sense perdre la interacció i el valor que aporta el contacte amb les persones, i potenciant la seua participació i maximitzar la seua implicació” (…)”Per a aquest “canvi”, cal establir itineraris formatius que incrementen les competències digitals de professionals, persones beneficiàries i voluntàries de l’entitat”. [Memòria projecte Transformación digital, 2023]

Per a aquest projecte, s’ha creat un equip multidisciplinari que inclou personal coneixedor de l’entitat per a coordinar el projecte i la incorporació de nous perfils com ara: dos informàtics, un desenvolupador web, una dissenyadora gràfica i una tècnica en comunicació i xarxes socials, professionals que pilotaran el projecte per a preparar el terreny en aquest procés estratègic que s’executarà durant els següents anys.

Entre les primeres accions executades, es troba la recerca per a la futura implementació d’un sistema modular de gestió interna per a coordinar l’acció de tots els CDR de l’estat conjuntament amb COCEDER.

Pel que fa al CDR la Safor, està treballant en el Pla de Comunicació de l’entitat, el qual inclou el disseny del Manual d’identitat visual de la marca, començant pel redisseny d’aquesta, i una estratègia comunicativa en xarxes que es plasmarà en un pla de comunicació en xarxes i mitjans digitals. Una altra línia de treball iniciat és la posada a punt dels aparells tecnològics que actualment posseeix el CDR la Safor.

Encara que el projecte es troba en la seua fase d’inici i queda molt de recorregut per a aconseguir la seua meta, el CDR la Safor ja compta amb un redisseny de la marca adaptat a un món digital. Aquest disseny manté l’essència de l’origen del CDR, però amb un nou disseny fresc i actual. Durant el mes de juliol, es presentarà la nova marca a les diferents plataformes digitals de l’entitat com Twitter, Instagram i Facebook, i també en la web del CDR la Safor www.cdrlasafor.com

Equip de transformació digital
Share via
Copy link