Cartell Borràs Estela de 2024

La XXII Mostra Gràfica i Literària Borràs Estela de 2024 està dedicada als pobles i comunitats sostenibles

La data de la trobada amb els centres educatius serà divendres 26 d’abril, a la plaça Ausiàs March de Beniarjó i serà obert a tots les persones participants.

Hi participen l’escola Sant Marc, l’escoleta Joan de Montcada i l’FP la Safor de Beniarjó, el CRA Mondúver-Safor, l’escola El Castell d’Almoines, l’escola Beato Carmelo i CAES Ntra. Sra. Amparo del Real de Gandia.

El tema de la Mostra Borràs Estela d’enguany és l’ODS 11 de “pobles i comunitats sostenibles”. La gestió dels nostres pobles i ciutats està al punt de mira de tots donada la situació crítica mediambiental a la qual ens trobem (meteorologia extrema, contaminació de la terra, l’aire i l’aigua tant de rius com de la mar, fins i tot acústica. Sobrepoblació mundial, incendis forestals, sobre explotació dels recursos naturals…) per això és vital l’actuació sobretot d’aquells que més contaminen com són les indústries, de les entitats públiques com a gestores però també de la societat civil, tant de forma col·lectiva com individual.

Així començar per la nostra població, treballar de forma conjunta des de la comarca, tindre en compte a tots els grups de població i no només a aquells que produeixen i més contaminen, ser crítics i intentar participar en les decisions del nostre entorn.

Els objectius principals de l’ODS 11 apropats a la comarca són:

  • Proporcionar accés a transport segur, assequible, accessible i sostenible per a tothom, millorant l’ampliació del transport públic, prestant especial atenció a les persones més vulnerables, malalts, dones, xiquets, persones amb discapacitats i gent gran.
  • Duplicar els esforços per protegir el patrimoni cultural i natural, fent campanyes de sensibilització i sobretot de prevenció de tot allò que ho pose en perill (incendis, contaminació dels aqüífers, mal gastament de recursos, perduda de massa forestal…)
  • Reduir l’impacte mediambiental negatiu dels municipis, prenent especial atenció a la qualitat de l’aire i la gestió de les deixalles.
  • Multiplicar les zones verdes i espais públics, inclusius i accessibles, en particular per als malalts, dones, xiquets, persones amb discapacitats i gent gran.
  • Donar suport als vincles econòmics, socials i ambientals (sostenibles) positius comarcals-provincials-estatals.
  • Promocionar iniciatives que primen la reutilització de materials, prendre consciència al voltant del consumisme indiscriminat i el reciclatge d’allò que no es pot reutilitzar com poden ser tallers de costura i reutilització de roba, arregle d’equips tecnològics, reutilització de matèries compostables en horts urbans i comunitaris.

L’autora del cartell és Neus Gomis, estudiant de primer curs de Preimpressió Digital de l’escola FP la Safor de Beniarjó.

Share via
Copy link