L’Oficina d’Habitatge Rural organitza una jornada sobre models alternatius d’habitatge

El proper dilluns 29 de maig, a l’Escola FP La Safor, tindrà lloc una jornada per a conèixer la nova llei d’habitatge col·laboratiu que es va publicar el passat 19 d’abril al País Valencià per a regular aquesta nova tendència per a la gestió de l’habitatge, de la mà de la Federació de Cooperatives d’Habitatges i Rehabilitació.

A més, parlarem i coneixerem les experiències i iniciatives existents actualment al País Valencià, com són Vacaciones Permanentes Cooperativa Valenciana, Corriol Cooperativa i el Cau Cohousing.

L’objectiu és promoure l’habitatge col·laboratiu i fer efectiu el dret a un habitatge assequible, digne i adequat.

El perfil més comú a qui interessen aquestes noves fórmules és la població entre 50 i 70 anys que no volen viure en una residència de la tercera edat i al mateix temps rebutgen una soledat no desitjada.

La idea és crear espais que conjuguen l’ús privat d’un habitatge al mateix temps que es comparteixen amb altres persones espais comuns.

La llei considera habitatge col·laboratiu tant edificis com altres conjunts residencials en els quals la titularitat és una cooperativa o una associació sense ànim de lucre. D’aquesta manera s’intenta protegir l’habitatge de l’especulació establint quotes assequibles per a accedir a un habitatge i abandonant els preus abusius del mercat.

Aquesta nova tendència pot ser interessant tant per a gent gran com per a gent jove que busca independitzar-se i pot trobar el suport o la via per a fer-lo unint-se amb altres persones amb els mateixos interessos.

En els últims mesos, hem vist com existeix un alt interés per trobar cases per a viure en els municipis de la Safor i, en major o menor mesura, voluntat dels propietaris per a vendre cases que necessiten ser reformades. Potser aquesta és una via per a aconseguir solucions que satisfacen a totes dues parts.

Cartell projecte habitatge
Share via
Copy link