COCEDER i el CDR la Safor impulsen la modernització i transformació digital per al desenvolupament integral al medi rural

Oferir un accés inclusiu i de qualitat als recursos i serveis que millorin la qualitat de vida als habitants del medi rural mitjançant la utilització de les noves tecnologies és el principal objectiu del Programa de Modernització i Transformació Digital que actualment impulsen la Confederació de Centres de Desenvolupament Rural (COCEDER) i els seus centres de desenvolupament rural associats.

Aquest projecte s’implementarà a vuit comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia i País Valencià) i implica una forta inversió tecnològica que es desenvoluparà a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Per al desenvolupament de les diferents accions es compta amb 2,5 mil euros, que s’executaran tant a la seu estatal de COCEDER com als Centres de Desenvolupament Rural. El pressupost del CDR la Safor és de 159.930€.

A la Safor, a través del CDR, les principals accions són:

  • Diagnòstic de la maduresa digital del CDR la Safor i establir full de ruta de l’entitat
  • Actualització del web del CDR la Safor amb funcionalitats amigables i accessibles
  • Base de dates interna i emmagatzematge remot per a la gestió de l’entitat i dels programes i les persones participants amb la implementació ferramentes ERP/CRM pròpies.
  • Monitoritzar xarxes i millorar la imatge del CDR la Safor a internet
  • Formació per a millorar les competències digitals dirigida al personal, al voluntariat i a les persones participants dels programes.

El programa busca un canvi en el model de relació i atenció integral a les persones, especialment les més vulnerables, per crear entorns equitatius, accessibles, amb més suports i més resilients que permetin desenvolupar al medi rural un projecte de vida ple.

El programa està alineat amb el Segon Pla de Transformació Digital de COCEDER, que s’endinsa en la millora de l’atenció a les persones vulnerables i les cures que necessiten amb la implementació d’eines innovadores per al desenvolupament del medi rural i el benefici dels habitants .

Imatge de transformació digital