escola de vida

Nou servei de prevenció de l’absentisme escolar: ESCOLA DE VIDA

EL CDR la Safor comença ESCOLA DE VIDA, un nou servei de prevenció d’absentisme escolar primerenca per acompanyar adolescents en el seu desenvolupament integral. Forma part l’àrea de Joventut de l’entitat, que treballa en diferents àmbits per combatre desigualtats de la gent jove de la nostra comarca.

Aquest recurs es desenvoluparà principalment a dos centres educatius:

A l’IES Joan Fuster, els dijous de 9 a 13h, es treballa amb la joventut habilitats funcionals per a la vida, gestió socio-emocional, valors positius com l’empatia, reforç educatiu, recerca d’oportunitat  i pràctica d’oficis i d’eixides professionals.

Atenem un grup de 10 alumnes de primer i segon d’ESO que presenten problemes d’absentisme escolar. Per tant la col·laboració amb el centre educatiu i Serveis Socials de la Mancomunitat i l’Ajuntament de Bellreguard és imprescindible.

Amb l’objectiu d’afavorir el rendiment acadèmic i l’èxit escolar de l’alumnat, ESCOLA DE VIDA també està present a l’escola FP de la Safor de Beniarjó, mitjançant una  intervenció individual, i grupal, centrada amb l’alumnat de er d’FP Bàsica, ja que s’ha detectat la necessitat d’adquirir habilitats funcionals i promoure la seua permanència al centre.

Aquest recurs pretén ser atractiu per a l’alumnat i un suport grupal i individual per acompanyar-los  en la etapa vital en què es troben. Així afavorir la seua escolarització i el seu desenvolupament personal amb  l’objectiu final que tinguen aprenentatges positius per tindre unes habilitats i una estructura que fomente la seua permanència en el sistema educatiu.

Aquest projecte pilot està subvencionat per la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge dins de la línia de subvencions del 0,7% de l’IRPF autonòmic i que es desenvolupa gràcies a la col·laboració dels centres educatius, l’Ajuntament de Bellreguard i la seua Llar Juvenil, la Mancomunitat de Municipis de la Safor i les professionals que hi estan darrere.

escola de vida