El CDR la Safor posa en marxa el Pla de Mobilització d’Immobles Buits

La iniciativa està finançada per l’Àrea de Desenvolupament Rural i Despoblament de la Diputació de València i compta amb la col·laboració dels ajuntaments d’Ador, Alfauir, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Rafelcofer, Ròtova i Potries, municipis on es desenvolupa el programa.

L’ objectiu és mobilitzar les cases buides dels pobles on s’hi desenvoluparà per tractar que estiguen disponibles per al lloguer donada l’alta demanda que existeix. Segons diferents fonts i estudis propis de l’Oficina d’Habitatge del CDR la Safor, al voltat d’un 20% dels habitatges dels pobles es troben buits i la majoria no s’ofereixen a la venda ni al lloguer. Per tant, és un recurs infrautilitzat als pobles que a la llarga pot inclús generar problemes, ja que una casa deshabitada es degrada més ràpidament. D’altra banda, molts joves de les poblacions es veuen forçats a eixir del municipi per trobar habitatge en lloguer, fet molt difícil a la comarca on únicament a les platges durant la temporada d’hivern hi ha disponibilitat d’habitatges a preus assequibles. A més, molta gent major es troba en situació de soledat no desitjada i un habitatge compartit amb altres persones en una situació semblant o inclús habitatges intergeneracionals milloraria la seua qualitat de vida. 

El pla pretén ser un recull de les necessitats tant de les persones que disposen d’un habitatge buit com de la gent que busca accedir a un habitatge digne i de qualitat en aquests pobles de la Safor per tal de plantejar solucions a mitjan termini que possibiliten una major dinamisme del parc d’habitatges infrautilitzats. Així doncs s’ofereix un servei d’assessorament tècnic, urbanístic, jurídic i financer a disposició dels propietaris de cases buides que obtindran, gratuïtament, un informe previ amb la informació més rellevant de les possibilitats de la casa que tenen buida per a què puguen valorar, amb fonament, la possibilitat de posar-lo en lloguer. A més, recollirem les seues necessitats per tal de buscar les solucions més adients a la problemàtica. També hem programat les jornades sobre Noves Habitabilitats per un millor accés a l’habitatge que tindran lloc al mes demaig amb la següent programació: 

  • Dijous 9 de maig, a les 17:30 hores en Alfauir: Polítiques d’accés a l’habitatge en municipis menuts. 
  • Dijous 16 de maig, a les 17:30 hores en Ador: Models d’accés i models d’organització per un millor accés a l’habitatge. 
  • Dijous 23 de maig, a les 17:30 hores en Rafelcofer: Taller d’acció comunitària per un millor accés a l’habitatge. 
  • Dijous 13 de juny, a les 17:30 hores en Potries: Presentació del Pla de Mobilització d’Immobles Buits. 

Per a les jornades s’ha obert el termini d’inscripció, que és gratuïta, a través del telèfon 722538532 i del correu habitatge@cdrlasafor.org. Més endavant detallarem el lloc on es celebrarà cada jornada així com les ponències que es realitzaran. Les persones amb cases buides també pot informar-se del servei a traves del telèfon i el correu facilitat. 

noves habitabilitats