Vora 100 professionals de l’àmbit educatiu i social de la Safor participen als tallers de sensibilització contra el racisme i la xenofòbia

Durant l’any 2024, el CDR la Safor ha desenvolupat un programa de COCEDER l’objectiu del qual ha sigut sensibilitzar professionals de l’àmbit educatiu i del tercer sector contra els prejudicis i actituds racistes i xenòfobes.

En primer lloc, per a l’anàlisi de l’entorn sobre la situació de persones migrants i les necessitats dels professionals de l’àmbit rural de la Safor, s’han realitzat 8 entrevistes a professionals de l’àmbit públic i privat, que treballen o estan en contacte amb persones migrants amb un enfocament transversal des de la perspectiva de gènere. Els organismes entrevistats han sigut professionals del sector sanitari, polític, social, educatiu de la comarca de la Safor.

En segon lloc, s’han fet 8 tallers formatius en els municipis d’Almoines, Beniarjó, Rafelcofer, la Font d’en Carròs, Potries i Bellreguard de sensibilització sobre les idees, percepcions i estereotips respecte de les persones immigrants entre la població la intervenció de la qual siga clau en matèria de defensa dels drets humans de les persones immigrants que habiten la zona rural de la Safor. Esta formació s’ha executat amb una metodologia participativa i transformadora. En total han participat 98 professionals de la comarca de l’àmbit educatiu i dels tercer social que tenen contacte directe amb la població migrada, refugiada i racialitzada.

Resultats. Després de la formació, més d’un 20% de les enquestes pre i post continuen tenint un racisme subtil.

Alguns exemples analitzats són les respostes a les preguntes com:

“Les persones immigrants mantenen actituds negatives cap a les dones”

“Les persones immigrants han de viure en barris reservats per a elles”

“La discriminació no és un problema seriós a Espanya”

“El racisme ja no és una amenaça per a les persones immigrants”

“Mirades diverses per a construir comunitats acollidores” està promogut per COCEDER i subvencionat pel Ministeri d’Inclusió Social, Seguretat Social i Migracions, i cofinançat per la Unió Europea. FAMI és un projecte d’intervenció Humanitària i Inclusió Social de la Immigració per al desenvolupament d’actuacions d’interés general en matèria d’estrangeria destinades a la defensa dels drets humans de les persones estrangeres, així com a afavorir la convivència i la cohesió social.

Share via
Copy link